2. toukokuuta 2010

Ikuisuus kestää ainakin kaksi ja puoli kuukautta

Siitä on varmastikin ikuisuus kun olen tänne käynyt kirjoittelemassa. Syy poissaololleni? Hmm.. Tuulee väärästä suunnasta? Aurinko paistoi silmiin? Koira söi tietokoneen? No ei vaan. Kyllä nyt täytyy pistää täysin kiireiden piikkiin tämä poissaoloni. Lupaan jatkossa parantaa.

Kiireiden takia paljoakaan ei ole tapahtunut myöskään neulerintamalla. Jotain valmista on tällä välillä tullut mutta paljon vähemmän kuin normaalisti.

Itseäni ehkä eniten miellyttävä työ oli siskolle mennyt vironvillainen Revontuli jonka sain valmiiksi.


Ohje: Revontuli
Koko: Ei mitattu, arviolta 185 cm leveä
Lanka: Viron villaa, ruskan sävyt
Puikot:  Pyöröpuikot no. 5
Langankulutus: Ei mitattu, reilusti alle yksi kerä

Aivan ihana työ tehdä ja valmiina erittäin kaunis! Tämä oli siis ensikosketukseni virolaiseen lankaan ja olen kyllä tuohon lankaan tykästynyt. Kauhean heikkoa se on (menee poikki pienestä nykäisystä) mutta sitä on mukava neuloa. Sisko oli onnellinen saadessaan vihdoin huivin. Toivottavasti lämmittää.


Ohje: Kevätpäiväntasausyllätyshuivi
Koko: Ei mitattu, mutta sänky jolla kuva on otettu on 210 cm pitkä ja huivi ylttyy päästä päähän
Lanka: DROPS Alpaca, valkoinen 
Puikot:  Pyöröpuikot no. 5
Langankulutus: N. viisi kerää

Vaikka tuo siskon Revontuli oli mieluisin työ, oli tätä kuitenkin ehdottomasti mieluisin tehdä! Tämä ISO huivi on ensimmäinen kokeiluni Kevätpäiväntasausyllätyshuivista ja mielestäni erittäin onnistunut sellainen! Alpaca oli aivan uskomattoman pehmeää ja miellyttävää neuloa! Ja lopputulos oli henkäyksenkevyt! Kovin harmillista että lanka meinasi loppua kesken. Huivia päätellessä piti päätyä kompromissiin langan loppumisen pelossa ja siksi reunoista olisi voinut tulla hieman "löysemmätkin". Nyt ne vaikuttavat hieman kireiltä. Ei se käytössä näy mutta reunat eivät myöskään jousta yhtään.


Kuvasta ei käy ilmi kuinka valtavan suuri tämä huivi todellisuudessa on. Jopa minä hukun siihen vaikken oikeasti mikään pieni olekaan!

Tämä huivi lähtee palkinnoksi erääseen kisaan jota ylläpidän. Eipä tarvitse hävetä palkintoa!


Ohje: Omasta päästä 
Koko: Puolijoukkueteltta 
Lanka: Ören Bayan, Safir? Jotain tuollaista halppislankaa. Värit valkoinen, turkoosi, vaaleanpunainen ja lila 
Puikot:  Pyöröpuikot no. 5
Langankulutus: Alle kaksi kerää jokaista väriä (tähän mennessä)

Okei.. Jos sanotaan vaikka että tämä työ on väliaikaisesti valmis? Työ on juuri niin iso, ruma ja pastellisävyinen kuin sen oli tarkoituskin olla, mutta hermot loppuivat kesken ja siispä hihat taitavat jäädä ensi talveen. Mutta tosiasia on että tarvitsin juuri tällaista yli-isoa, ylilämmintä übervillapaitaa lämmittämään kylminä talvi-iltoina. Ainoa miinus on että se saa minut näyttämään ainakin 10 kg isommalta kuin oikeasti olen. Enemmänkin!


Takaapäin huppu päässä paita näyttää jopa ihan oikeasti paidalta (miinus ne hihat). Takana siis aivan yksinkertainen kierrepalmikko eikä sen ihmeempiä krumeluureja. Huppu on ihanan iso ja löysä.

Sitten keskeneräisiin, joita tällä kertaa on yllättävän vähän johtuen siitä että yritän nyt saada edellisetkin valmiiksi.


Käsi pystyyn kuka arvaa mikä tästä tulee? Tämä on nyt..öö..viides? Juu taitaa olla viides Revontuleni. Tämä tuli oikeastaan pakon sanelemana, sillä tilasin viron villat juuri Revontulia varten joten nyt kun niitä on niin.. Tämä väri on hieman hassu. Kuka on keksinyt sekoittaa taivaansinistä kahteen eri ruskeaan? Ei se välttämättä ole ruma. Tarvitsee vain hieman totuttelua. Ajattelin että tämän voisi viedä mökille ilahduttamaan muitakin.


Tästä epämääräisestä mytystä on tulossa toinen Kevätpäiväntasausyllätyshuivi, tällä kertaa TeeTeen alpakkalangasta. Olisin tehnyt tämänkin DROPSin Alpacasta mutta koska sitä ei saa täältä kaupoista, ostin tätä lankaa ihan kokeeksi. Ihan miellyttävä tätäkin on neuloa, mutta kyllä jälki on Alpacassa paljon miellyttävämpää johtuen kyseisen langan ohuudesta. Mietin tuossa että olisikohan se näyttänyt miltään jos olisin tuon kutosvihjeen tehnytkin tummemmalla ruskealla? Mitäpä sanotte rakkaat lukijani? Vai olisiko sitten kuitenkin parempi tehdä koko huivi yhdellä värillä? Ajattelin tätä huivia tädilleni 50-vuotislahjaksi eikä ole hirveästi aikaa enää pohtia kumpi olisi parempi ratkaisu. Lankaa pitää vain ostaa lisää. Neljäs vihje tehty kokonaan ja kaksi vihjettä vielä jäljellä. Ainakin kaksi kerää siis, ehkä jopa kolme.

Myöhemmin lisää enemmän ja vähemmän valmiita töitä.

***Muoks***

Voi kuinka saatoinkaan unohtaa! Tässä vielä kuvat kahdesta esittelemättä jääneestä vironkerästä! Ehdotuksia mitä näistä voisi saada aikaiseksi? Jos nyt kuitenkin ne Revontulet unohdettaisiin hetkeksi, eiks je? ;)


Värit ovat tällä kertaa jopa lähellä totuutta. Toinen tuollainen tummempi ja synkempi ja toinen ihanan kesäisen raikas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti