20. helmikuuta 2010

Välipalaksi villasukkia ja pipo

PUUH kun on pitkä aika kun viimeksi kirjoitin. Ja tässä välissä on ehtinytkin sitten tapahtua vaikka ja mitä!

Ensinnäkin, sain valmiiksi Revontuli ykkösen, josta tulikin nyt sitten Revontuli kakkonen, sillä sain sen valmiiksi vasta kakkosen (eli nykyisen ykkösen) jälkeen.


Ohje: Revontuli
Koko: 160 x 65 cm
Lanka: Novita Puro, väri kirjava vaalea lila 883
Puikot: Pyöröpuikot no. 5
Langankulutus: 277 g

Kuten kuvasta näkyy, reunat kääntyvät ikävästi rullalle pingottamisesta huolimatta. Tästä käy syyttäminen pääasiassa sitä, että pelkäsin langan loppuvan kriittisessä vaiheessa kesken ja jätin siksi viimeiset kerrokset tekemättä ja jätin viimeiseksi tuon "reikäkerroksen". Huivi ei siitä tykännyt ja epäilenpä etten millään pingotuksella saa tuota tuon paremmaksi, ellen jatka kerroksia loppuun asti. Tässä siis valmis mutta keskeneräinen Revontuli.

Kuten tuolla joskus aiemminkin mainitsin, Puro on lankana aivan ihana uusi tuttavuus! Sitä on todella nopea neuloa ja se soljuu puikoilla sutjakasti. Revontulestakin tuli mukavan paksu jotta sitä voi oikeasti pitää lämpimänä hartiahuivina. Ainoastaan nuo raidat olisivat saaneet olla huomattavasti leveämmät. Jos koko huivi olisi ollut vaikka yhtä leveää raitaa kuin ensimmäisessä muutamassa kerroksessa, huivista olisi tullut vieläkin kauniimpi.
 Ja Puroa on tämä seuraavakin valmistunut.


Ohje: Perus tupsupipo, omasta päästä
Ohje: Yksi koko
Lanka: Novita Puro, väri kirjava pinkki 834, kirjailuun Novita Tempo, väri punalila 790 ja Novita 7 Veljestä, väri musta 099
Puikot: Sukkapuikot no. 4
Langankulutus: Hieman vajaa kerä Puroa, pikkupätkät Tempoa ja seiskaveikkaa

Lupasin toiselle pojalle, että tekisin syntymäpäivälahjan hänen kaverilleen ja tässä näette valmiin tuloksen. Tein pinkkiraidallisesta Purosta tupsupipon, johon kirjailin vielä jälkikäteen S-kirjaimen kaverin nimen mukaisesti. Piposta itsestään tuli sellainen oikein kiva jokapaikanpipo. Voisin itsellenikin tuollaista harkita, tosin ehkä kuitenkin eri sävyssä.

Ja jotta varmasti tulisi selväksi että Puro on päivän sana, tässä jotain joka olisi tulossa.


Tästä onnettomasta mytystä tulee isona Revontuli kolmonen! Neuloin tuota autossa samalla kun katsoin pikkupoikien jalkapallopeliä, siksi hämärä ja epämääräinen kuvausympäristö. RT3 on tällä hetkellä ehkä 80 % valmis joten eipä kauaakaan kun omistan tämän huivin myös ruskeansävyisenä.


Ohje: Perussukat omasta päästä
Koko: n. 42
Lanka: Novita 7 Veljestä, väri musta 099
Puikot: Sukkapuikot no. 4
Langankulutus: 144 g

Välipalana tein serkulle 18-vuotissynttärilahjaksi mustat villasukat. Taitavat olla ensimmäiset tämän vuoden puolella valmistuneet sukat. Tein niitä niin monet viime jouluksi että taisi jo tulla hetkellinen kyllästyminen koko työhön. Näissä ei oikeastaan muuta erikoista ole kuin se, että tuo varsi on aavistuksen leveämpi yläosasta. Ajattelin että saa sitten vaikka kääntää joskus kaksinkerroin jos mieluummin pitää vartta niin.

Riittäisiköhän tämä tältä erää. Huomenna voisin valittaa Purokerästä jonka ostin. En koskaan vielä ole reklamoinut ostamastani tuotteesta, mutta kyllä nyt täytyy sanoa että tuo sapettaa niin paljon että Novita saa kuulla kunniansa! Mutta siitä myöhemmin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti