20. tammikuuta 2010

Revontuli loimuaa puikoilla

Eilen eksyin "ihan vahingossa" kahteen eri lankakauppaan, joissa kummassakaan en ollut koskaan ennen käynyt. Olen kironnu jo pitkään Novitan hallinta-asemaa markettilangoissa. Novitassa itsessään ei ole mitään vikaa, mutta lankavalikoima jää valitettavan suppeaksi kun tarjolla on vain perus 7 veljestä ja Nallea kahdeksassa eri värissä. Ymmärtäähän sen, etteivät marketit voi ottaa erikoisempia lankoja myyntiin jo senkin takia että pienellä paikkakunnalla ei noita lankasyöppöjä ihan mahdottomuuksiin ole, mutta pistää se silti harmittamaan. Vaan nyt tiedän kaksi paikkaa jotka kumpikin ovat auki neljän jälkeen! Pääsen siis töistä suoraan lankakaupoille niin halutessani (lue: heti palkkapäivänä).




Ensimmäisestä tarttui mukaan kolme vihreänsävyistä kerää Pirkkalankaa. Näistä voisi tulla vaikka joku kiva huivi. Lanka ainakin on sopivaa. Toinen lankakauppa sijaitsee Koskikeskuksessa. Sieltä ei tällä kertaa tarttunut mitään mukaan, mutta varmasti tulen lähitulevaisuudessa ostamaan lankani sieltä. Ihan kivasti valikoimaakin oli eri lankamerkeistä ja -laaduista.




Viime postauksessa esitelemäni Puro Batik (värinä kirjava vaalea lila mikäli kuvasta ei selvää saa) halusi muotoutua Revontuleksi. Tämä on siis ensimmäinen (iso kolmionmallinen hartia-) huivi jonka teen ja myös Puroa käytän ensimmäistä kertaa. Sain päivässä aikaan huivia suunnilleen kakkosmallin puoleenväliin ja voin sanoa että malli on aivan IHANA! Lisäbonuksena sitä on todella mukava neuloa eikä työtä malttaisi millään jättää käsistään! Kiitos Anne tästä upeasta mallista! Ainoa "miinus" on se, että nuo Puron raidat olisivat kyllä mieluusti saaneet olla leveämpiä, mutta se on pientä kun värit ovat noin ihanat.



Tämä jo aiemmin aloitettu työ on myös tikuilla, mutta se on maannut laatikon pohjalla jo pari viikkoa. Tarkoitus on tehdä hieman ohuemmat palmikkolapaset hiihtokäyttöön. Lankana Nalle, värinä tuollainen kiva luumu.

Tuolta Ullasta katselin silmät kiiluen ohjeita siihen, kuinka lankoja voisi värjätä kasvi- ja elintarvikeväreillä. Olen yrittänyt pysyä erossa Ullasta juuri siitä syystä että jos siellä onkin jotain kivoja ohjeita, ne pitää ihan oikeasti toteuttaa! Olen tähän asti ollu autuaan tiedoton siitä, että värjäystä voi ihan oikeasti tehdä kotona omassa labor..krhm..keittiössä ja vielä talvellakin saatavillaolevista aineksista. Ja taas BB:tä viedään. Kauppalistalle ilmestyivät jotenkin kummallisesti etikka, elintarvikevärit ja sipulit. Näin siis huolimatta siitä etten tiedä yhtään miten homma oikeasti etenee tai käyvätkö ostamani tuotteet värjäykseen. Noita ihania kasviväreillä värjättyjä sukkia, paitoja, huiveja ja ties mitä on niin paljon ja ne ovat niin upeita että pakkohan sitä on itsekin kokeilla! Eikö olekin? Juokse, kello, juokse! Tahdon kotiin lankojen luokse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti