27. tammikuuta 2010

Onko vihreitä revontulia olemassa?

Nyt se sitten olis pingotusta vaille valmis! Ihan ihka ensimmäinen Revontuli pääsi puikoilta juuri äsken ja on nyt huuhteluainekylvyssä kylpyhuoneessa. Hieman huijasin lopussa ja jätin pari kerrosta tekemättä. Toinen tummanvihreä raita alkoi käydä mielestäni tarpeeksi leveäksi enkä halunnut että se vie liikaa tilaa. Silmukoita alkoi olla lopussa hieman yli 330 joten tekemistä riitti kyllä loppuvaiheessa. Pirkkalanka tuntui aluksi hirveän karhealta mutta oli kuitenkin ihan mukavaa neuloa. Loppuvaiheessa - en tiedä johtuiko se siitä että kädet tottuivat lankaan vai siitä että se tosiaan oli pehmeämpää kuin miltä aluksi tuntui - lanka tuntui jo varsin mukavalta käsissä ja toivottavasti jälki pehmenee vielä enemmän huuhteluainekylvyn jälkeen.



Kuva huivista ennen pingotusta. Värit taas hieman vääristyneet. Luonnossa värit ovat aavistuksen kirkkaammat. Lisää kuvia kun huivi on pingotettu ja ready to go!

Myös toinen työ valmistui juuri oikeaan aikaan talven kylmyyteen. Viikonlopun aikana sain valmiiksi sinisen huivin jota olin tehnyt jo jonkin aikaa. Huivi oli jo vaarassa unohtua kaapinpohjille kunnes sain vihdoin innostuksen tehdä sen loppuun. Ja siitä tulikin juuri sellainen kuin halusin, iso, pehmeä ja lämmin! Näiden parin päivän aikana se on lämmittänyt hartioita kylmässä toimistossa ja toiminut kotona niin peittona kuin kaulaliinanakin. Varsin monikäyttöinen tekele.




Lankana siis Novitan Rose Mohair (sävyt netistä arvioituna 043, 162, 171 ja 383) joka tekee huivista ihanan pehmeän ja lämpimän vaikka se onkin ohut ja ilmava. Puikkoina no. 10 pyöröt. Kokoa huiville kertyi 130 x 100 cm.



Kaulahuivinakin tämä huivi toimii oikein mukavasti, sillä se menee pieneen tilaan.

Jo aikaisemmin Puro Batikista aloittamani huivi on jo toista kertaa telakalla langan loppumisen takia. Ostin tätä lankaa alunperin vain yhden kerän "kokeiluluontoisesti" ja nyt jo toisen kerän loputtua alan jo kirota miksen ostanut heti kerralla enempää. Kyseistä lankaa ei saa kaupungista jossa asun vaan aina pitäisi toisessa kaupungissa käydä hakemassa. Sinänsä tämä ei ole ongelma sillä lankaa saa työpaikkani läheltä Anttilasta muttei aina jaksaisi sinnekään raahustaa.

Seuraavana puikoille tahtoisi kovasti kiivetä tuosta kirkkaasta vaaleanvihreästä Pirkkalangasta (jota siis käytin ensimmäiseen Revontuleen) jokin toinen kiva huivi. Hirveästi houkuttaisi tehdä tuo kevätpäiväntasausyllätyshuivi, mutta tosiasia on että olisi tuossa muitakin keskeneräisiä töitä jotka pitäisi ensin tehdä alta pois. Lisäksi tuo huivi näyttää näin kokemattoman huiveilijan silmin melko vaativalta. Ehkä sekin on vain alkujännitystä joka haihtuu kun huivi on aloitettu. Ensimmäinen työ jonka vähän jo lupailin yrittää saada valmiiksi tällä viikolla on tuo pastellisävyinen villapaita, josta mainitsin aiemmin. Menin jo lupaamaan senkin, etten osta uutta Batik-lankaa ennen kuin se on tehty. Viikonloppuna olisi edessä peli-ilta, johon pitäisi saada lämmintä vaatetta ja mikäs sen paremmin täyttäisi tämän kuin itse tehty kotivillapaita. Samalle reissulle olisi saatava valmiiksi nuo parilapaset, joista myös mainitsin aiemmin. Luonto ei anna periksi sille että jättäisin noin nopean ja helpon työn kovin pitkäksi aikaa puikoille, etenkin kun siitä ollaan valmiita maksamaan. Noh, ehkä tämän päivän aikana selviää mikä työ haluaa muotoutua valmiiksi ensimmäisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti