28. tammikuuta 2010

Eihän kerrota kellekään...

...että lankakaupasta on taas tarttunut mukaan tavaraa. Tässä raporttia tämän päivän lankasadosta.




Netistä tilaamani Dropsin Alpacat pompsahtivat postiluukusta (tai siis Itellan toimipisteestä) kuvattavaksi tänään. Tämä uusi lankatuttavuus on ainakin näin ensinäkemältä erityisen mieleen. Kuka muka voisi olla pitämättä höyhenenpehmeästä langasta joka tuntuu jo kerällä aivan ihanalta?! Valkoisista olisi tarkoitus tulla nyt sitten ihan oikeasti se kevätpäiväntasausyllätyshuivi ja noista kolmesta muusta väristä (vasemmalta oikealle 2925, 2923 ja 7300) sitten jollekin muulle jokin kiva huivi (vinkki vinkki sukulaiset, nyt kannattaa vihjata huivitarpeesta!). Muistinhan jo mainita että lanka on IHANAN pehmeää? Ja pehmeää myös!



Nämä Puro Batikit ostin oikeasti jo paljon aikaisemmin mutta reiluuden vuoksi pistetään nekin esille. Tähän lankaan olen myös ihastunut kovasti. Sitä on todella mukava neuloa ja jälki on tasaista ja kauniisti liukuvärjättyä. Ainoana miinuksena (jos se nyt miinukseksi voidaan laskea) on se että raidat saisivat kyllä olla leveämmätkin.



Lisää "lankauutuuksia", eli lankoja joihin tutustun nyt ensimmäistä kertaa. Nämä langat olisivat ehdolla siskon huiviksi. Tosin, varmaankin vain tuo musta pääsee huiviin asti mutta noista muista keksii kyllä paljon muutakin. Lanka on mukavan pehmeää (ei tosin pärjää Alpacalle) ja sopivan ohutta huivilangaksi. Olisikohan näillä lankaostoksilla sitten kuitenkin ollut jonkinlainen teema. Huivit ehkä?



Ihan mahdottoman hauskasti nimetty lanka - Baby Bamboo - tarttui yksinäisenä keränä mukaan "ihan vahingossa". Ajattelin tuosta kokeilla tehdä jotain ihan pientä tai jos se tuntuu mukavalta puikoilla, ostetaan sitten enemmän. Yleensä tuollaiset puuvillalangat ja kaikki niiden sukulaiset (eli kaikki muut paitsi villalangat tai kummalliset erikoislangat) kammoksuttavat mutta katsotaan nyt. Pehmeää ja kiiltävää tämäkin lanka näyttäisi olevan. Olisikohan ihan hirveää väärinkäyttöä noin kivalle langalle jos tästä tekisi muutamat tiskirätit?

2 kommenttia:

  1. Mukava blogi siulla, eksyin tänne Finnishknitblogs-foorumin kautta ja tulen varmasti uudestaankin. Mie oon neulonut melko paljon Baby Bamboosta, ja se on mielestäni hankalan liukas lanka puikoilla, oli vaikeuksia saada neulejäljestä tasaista. Ainakin vyötteessä suositellut nelosen puikot on ihan liian paksut! Toivottavasti siulla on parempi tuuri :)
    T: Emma (www.villaviidakko.vuodatus.net)

    VastaaPoista
  2. Jipii! Ensimmäinen kommentti! Kiitos siitä! :)

    Kyllähän tuo melko liukasta lankaa oli, mutta ei kuitenkaan mahdotonta. Tultiin siis juttuun oikein mainiosti! Ja ne neloset kyllä sopivat ainakin tuohon tiskirättiin oikein hyvin, jonka reunoissa oli helmineuletta ja keskellä "ruutuneuletta" (siis kolme oikein, kolme nurin x4krs ja sitten toisinpäin). Voi olla että sileällä neuleella olisi sitten enemmän tasaisuuden kanssa ongelmia.

    Kiitos linkkivinkistä! Pistetään muistiin!

    VastaaPoista